avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare. Termen. Repunere pe rol. Mod de calculare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare. Termen. Repunere pe rol. Mod de calculare suspendare, repunere pe rol.

I. 1. Care este termen de repunere pe rol la suspendare revendicare imobiliară?
I . 1.1. 6 luni? un an?

TERMENE DE JUDECATÃ:

Data Detalii

19/01/2012 Suspendat

Solutie: În conformitate cu dispoziţiile art. 155 ind. 1 Cod procedură civilă. 24/05/2012 Suspendat

Solutie: Menţine măsura suspendării conform art. 155 ind. 1 Cpc Pagina 1

Ultima actualizare: 24.05.2012

I.2. Care este termen de repunere pe rol la suspendare revendicare imobiliară?
I. 2. 1. 6 luni/ un an din 24.05.2012?
I. 2. 2. 6 LUNI /Un an din 19.01.2012?
Cel mai recent răspuns: Popescu2012 , utilizator 06:39, 21 Decembrie 2012
Buna ziua!

Art. 1551*) C.proc.civ. - (1) Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina părţii reclamante, prin neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege ori stabilite în cursul judecăţii, instanţa poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate. Dispoziţiile art. 1083 sunt aplicabile.
(2) La cererea părţii, judecata va fi reluată dacă obligaţiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite şi, potrivit legii, aceasta poate continua. Dispoziţiile art. 155 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.

Ca atare, daca v-ati indeplinit acele obligatii a caror neindeplinire a atras suspendarea, faceti cerere de repunere pe rol. Important este sa nu fi intervenit perimarea, care presupune nelucrarea cauzei din vina partilor timp de un an, iar acest termen de un an se calculeaza de la data de 19.01.2012.

Deci, grabiti-va!

Succes!
I. 1. Ce efecte are perimarea?
I. 2. Ce cale de atac exista după perimare?
I. 3. Cum pot afla motivele suspendării, fără să mă uit în încheierea (în dosar) în care au fost consemnate?
I. 3.1.: NU mi - a fost comunicat nici un act extra /judiciar (cu/fără motivele suspendării) la adresa solicitată în străinătate deși subsemnatul am solicitat în fiecare cerere depusă în dosar, comunicarea subsemnatului în străinătate cu scrisoare recomandata a tuturor actelor extra /judiciare inclusiv a termenului /hotărârii /încheierii acordate soluționării cererii de acordare ajutor public judiciar, potrivit regulament CE 1393 /2007 privind notificarea sau comunicarea in statele membre a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civil,, întrucât subsemnatul locuiește în străinătate, iar din acest motiv Îmi este imposibil luarea la cunoştinţă a actelor extra /judiciare comunicate în lipsa mea în România
1.3.2. Motivele suspendării nu sunt consemnate /notificate nici pe portalul instanțelor de judecată, nici la primul termen de suspendare, nici la al doilea termen de menținere a suspendării..
1. 3.2.1. Împotriva lezarii dreptului meu la informatie (descris mai sus în 1.3.1.-2) să depun și o reclamatie administrativa potrivit legii 544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public?

1.4. Portalul instanțelor de judecată. Lege. Norme de aplicare. Garanții pentru Informaţii detaliate despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată.

I. 1. Care este legea /norme de aplicare/garanțiile pentru Informaţii detaliate despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată?

1.5. Cum pot proba (admisibil) data luării la cunoştinţă a citatiei trimise (în alt dosar) fără scrisoare recomandata în străinătate în lipsa mea în la adresa solicitată potrivit regulament CE 1393 din 2007 privind notificarea sau comunicarea in statele membre a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civil, deși subsemnatul nu am solicitat aceasta?

Mulțumesc (anticipat) pentru sprijinul acordat prin răspuns dat motiv /fondat cu art . Nr... Lege nr...



Succesul este mama perseverentei și a persuasiunii, sora speranței și fratele in/disciplinei?
Art. 253 Cod procedura civila - (1) Dacă instanţa constată că perimarea nu a operat, pronunţă o încheiere, care poate fi atacată odată cu fondul procesului.
(2) Hotărârea care constată perimarea este supusă recursului în termen de 5 zile de la pronunţare.
Art. 254 - Cod procedura civila (1) Perimarea are drept urmare că toate actele de procedură făcute în acea instanţă nu-şi produc efectele.
(2) Când, însă, se face o nouă cerere de chemare în judecată, părţile pot folosi dovezile administrate în cursul judecării cererii perimate, în măsura în care noua instanţă socoteşte că nu este de trebuinţă refacerea lor.

Ca atare, daca se constata perimarea, dosarul respectiv se incheie, fara a se solutiona fondul cauzei, dandu-va posibilitatea sa introduceti o noua actiune, cu acelasi obiect si intre aceleasi parti.

Ca regula, recursurile impotriva hotararilor prin care se constata perimarea sunt rar admise, chiar daca incheierea de suspendare nu v-a fost comunicata si o spun pentru ca tocmai m-am lovit de o asa situatie.

Ca atare, este de preferat sa depuneti la dosar o cerere de repunere pe rol prin care sa solicitati instantei sa va comunice ce obligatii vi s-au imputat, pentru a le aduce la indeplinire. (aceasta solicitare ar intrerupe cursul perimarii), decat sa va irositi resursele formuland actiuni impotriva instantei, care nu au castig de cauza decat in cazuri exceptionale.

Iar pentru a lua la cunostinta de actele depuse la dosar, puteti imputernici oricand un avocat sau chiar o persoana neavizata sa faca asta pentru dumneavoastra, prin intermediul unei procuri notariale speciale.

Numai bine!

In primul rand, va multumesc foarte mult pt timpul acordat raspunsului foarte obiectiv si preventiv "inspirat" din experienta dumneavoastra. Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru aceasta! "God bless You!"
Din pacate nu am de a face cu o instanta impartiala care sa imi dea castig mie ...altfel postau fara echivoc ca in alte dosare , ca si la alte cauze cu alte parti, detalii si despre motivele suspendarii..instanta nu e aleasa aleatoriu, ci e acelasi complet de judecata in toate dosarele "colocatarilor" aflati in litigiu cu aceiasi parte adversa(vezi si www.avocatnet.ro/content/for... )
va rog sa dezvoltati :" decat sa va irositi resursele formuland actiuni impotriva instantei, care nu au castig de cauza decat in cazuri exceptionale."
la ce resurse va referiti? resurse financiare ,juridice, resurse de castig?
vreau sa merg in paralel, si , si, dar bine chibzuit...
as dori sa folosesc cat mai multe resurse, cat mai multe posibilitati de atac, toate caile interne,.....pana ajung la cedo....

de aceea as dori mai multe idei de cai de atac....., si nu as dori sa merg unilateral....
asa cum sansele de castig impotriva statului sunt exceptionale, asa si posibilitatea subsemnatului de a putea lua cunostiinta obiectiva personal sau prin imputernicit asupra actelor depuse la dosar este mai exceptionala...adica mai redusa, decat sansele de castig impotriva statului....una scrie, in incheieri de sedinta care nu are nici o legatura cu actele depuse in dosar, cu totul altceva, si altundeva comunica actele extra/judiciare din dosar, informatii nedetaliate despre dosar sunt postate pe portalul judecatoriei, iar sentinta este una, in care nu mai exista confuzie care nu mai are legatura cu absolut nimic pana la sentinta...(revezi in acest sens linkul si www.avocatnet.ro/content/for... )

De aceea as dori si alte idei, recuzare, stramutare, etc....
"Da Doamne bine, si rau la nimeni"

as dori sa știu cum as putea '' forta'' (eficient) Instanta să nu mai încalce '' procedura, '', prin faptul că nu mi- a comunicat la adresa solicitată nici un fel de act judiciar privind motivele suspendării și a încălcat și legea 544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public prin nepostarea pe portalul instanțelor de judecată a detaliilor privind motivele suspendării...
Dacă nu exista nici o cale de''indreptare'' a instanţei in acest sens, e '' inutil''restul....

Alte discuții în legătură

Accesul ziaristilor la informatiile din dosar; antepronuntare pe exceptia netimbrarii - posibil motiv de recuzare a judecatorului? Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Speta: 1. Actiune in pretentii pentru chirie, cu 2 parti: stat prin administrator RAPPS (declarata societate comerciala) vs persoana fizica 2. Statul a ... (vezi toată discuția)
Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer inspectiei judiciare sa puna la dispozitie actele verificate?? aidu aidu Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare ... (vezi toată discuția)